Information

Alpine gehoorbescherming


Hoe gevaarlijk is te luide muziek zonder gehoorbescherming? 

De veilige limiet waaraan het gehoor blootgesteld mag worden
is 80 decibel. Regelmatig geluid boven de 80 decibel resulteert onherroepelijk in gehoorbeschadiging. Officiële rapporten tonen aan dat de limiet van 80 decibel snel is overschreden. De volgende waarden bewijzen dit en tonen ook aan hoe snel de maximum blootstelling is bereikt. 

 

Muzikanten lopen een groot risico op gehoorbeschadiging door een te lange blootstelling aan te luide muziek. Het maakt hierbij niet uit wat voor soort muziek er wordt gemaakt, alle muzikanten lopen hetzelfde grote risico. Tijdens een concert van klassieke muziek zijn in het publiek reeds geluidsniveaus van 120 dB gemeten. Dat is net zo luid als het opstijgen van een vliegtuig! De versterkers, het eigen instrument en ook de instrumenten achter u hebben een grote invloed op uw gehoor en de beschadiging ervan. 

   

Algemene argumenten voor gehoorbescherming 

Gehoorbeschadiging is onomkeerbaar

Te hard en teveel lawaai kan leiden tot de volgende problemen:

Doofheid

Oververmoeidheid

Concentratieverlies

Gevaarlijke situaties

Hoge bloeddruk

Stress

Hoofdpijn

Ziekte

Duizeligheid

Andere lichamelijke klachten

Alpine Music Safe Pro

De Alpine MusicSafe Pro™ wordt geleverd met drie verschillende filtersets voor lage, gemiddelde en hoge demping. Zo heb je voor de meeste situaties passende bescherming, terwijl de muziek goed hoorbaar blijft. De Alpine MusicSafe Pro™ oordopjes zitten comfortabel en geven geen afgesloten of drukkend gevoel.

 

De oordopjes zijn gemaakt van een duurzame, flexibele, thermoplastische kunststof. Door de warmte van het oor past het oordopje zich binnen enkele minuten aan de gehoorgang aan. Dat vergroot het draagcomfort aanzienlijk. Als het nodig is, kun je de oordopjes aanpassen aan de vorm van je oor. Lees hiervoor goed de gebruiksaanwijzing.

 

 

Lees meer: Alpine Music Safe Pro

Alpine Party Plug

De Alpine PartyPlug ™ oordopjes hebben speciale filters waardoor de muziek wordt teruggebracht naar een veilig niveau. Zo is je gehoor beschermd, terwijl je beter kunt genieten van de muziek. Bovendien kun je prima met elkaar blijven praten. De Alpine PartyPlug ™ is vooral bedoeld voor gebruik tijdens concerten, muziekevenementen, dance party’s, enzovoorts.

 

 Onze oordopjes zijn gemaakt van een duurzame, flexibele, thermoplastische kunststof. Door de warmte van het oor past het oordopje zich binnen enkele minuten aan de gehoorgang aan. Dat vergroot het draagcomfort aanzienlijk. Als het nodig is, kun je de oordopjes aanpassen aan de vorm van je oor. Lees hiervoor goed de gebruiksaanwijzing.

 

Lees meer: Alpine Party Plug