VOX Bobcat V90 / Bobcat S66

 

Terug naar de British Invasion!

 

De Bobcat V90 en Bobcat S66: semi-hollow body gitaren met een vintage feel

 

Bobcat splashDe VOX Bobcat en Lynx werden geproduceerd in Italië in het midden van de jaren zestig. Dit waren prachtige instrumenten met wat we nu een 'vintage look' noemen. En al helemaal de Bobcat die - ongebruikelijk voor semi-hollow body gitaren - was uitgerust met drie single coil pick-ups waarmee dit instrument zich sterk onderscheidde van andere gitaren.

Zoals een goede revival betaamt, hebben we het historische design van deze gitaren ongewijzigd gelaten, maar hebben we er wel voor gezorgd dat de instrumenten voldoen aan de eisen van de hedendaagse muziekindustrie door de bespeelbaarheid te verbeteren, te zorgen voor meer controle over de akoestische feedback en de performance van de pick-ups te verhogen; het resultaat van dit alles is de Bobcat V90 en de Bobcat S66. Er is keuze uit drie kleurvariaties: sunburst, cherry red en zwart.

Origineel

Slagplaat en pick-ups zijn gebaseerd op het originele ontwerp van de VOX Bobcat net als de knoppen die zijn gemaakt van aluminium. Bespeelbaarheid De bespeelbaarheid is aanzienlijk verbeterd door gebruik te maken van een set-neck-methode voor de verbinding tussen hals en body waardoor het zelfs hoger op de hals makkelijk spelen is. Daarnaast zorgt de vaste Tune-o-matic brug voor een optimale hoek van de hals, waarmee de bespeelbaarheid nog verder verbeterd is en ook het verwisselen van snaren eenvoudig is.

Feedback

Door de semi-hollow body wordt akoestische feedback onderdrukt, zelfs bij hoge volumes. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van een gecentreerd, lichtgewicht blok, dat ook nog eens de sustain verbetert.

 

 Elementen

De Bobcat V90 is uitgerust met soapbar pick-ups die beschikken over Strat-style magneetpolen en die zich onderscheiden door een helder en punchy geluid, nog niet eerder gehoord op semi-hollow body-gitaren. De Bobcat V66 beschikt over drie single coil pick-ups, wat zorgt voor een rijke variatie aan toon en waarmee deze gitaar zich qua look en sound duidelijk onderscheidt van andere semi-hollow body-gitaren. Grover De lichtgewicht Grover stemmechanieken zijn van het open gear-type en zorgen voor een effectieve overdracht van de snaartrillingen.

Specificaties

• Body: Maple Plywood

• Center Block: Weight-relieved Spruce

• Neck: Mahogany

• Fret Board: Indonesian Ebony

• Scale: 635 mm

• Nut width: 43 mm

• Tuning keys: Grover open gear

• Pickup: Bobcat V90: VOX V90 x 2 Bobcat S66: VOX S66 x 3

• Controls: Bobcat V90: VOLUME x 2, TONE x 2 Bobcat S66: VOLUME x 3, TONE x 1

• Color Variations: Sunburst, Cherry Red, Black

• Dimensions (W x D x H): 416 mm x 82 mm x 1061 mm/16.38" x 3.23" x 41.77"

• Weight: 3.1 kg/6.83 lbs.

 

* Alle productnamen en specificaties zijn handelsmerken ofwel geregistreerde handelsmerken van de betreffende eigenaren.
* De verschijningsvorm en specificaties van producten zijn onderhevig aan veranderingen zonder kennisgeving vooraf.

Back to Top