Update voor KORG Pa700 en Pa700 Oriental

Voor de KORG Pa700 en Pa700 Oriental is er een nieuw besturingssysteem. Het gaat om versie 1.4.0 waarin een aantal verbeteringen en nieuwe features zijn doorgevoerd.

Lees meer...

OS NEXT voor Pa4X en Pa4X ORIENTAL beschikbaar

De in januari aangekondigde, nieuwe besturingssoftware voor de Pa4X en Pa4X ORIENTAL is nu beschikbaar. OS NEXT (v3.0.0) voorziet in ondermeer de volgende nieuwe  features en verbeteringen:

Lees meer...

KORG USB-MIDI-driver voor Mac OS X Mojave (10.14)

Als je met een KORG-product in combinatie met een Mac werkt, is het noodzakelijk de juiste juiste USB-MIDI-driver te installeren. Werk je met macOS Mojave, dan kun je nu de betreffende driver voor je Mac downloaden via deze link.

KORG KROSS 2 - nieuwe systeemversie en software-editors

KROSS 2 software-editorVoor het zeer uitgebreide, maar buitengewoon aantrekkelijk geprijsde KORG KROSS 2 synthesizer-workstation is er een update die onder meer ondersteuning biedt voor de nieuwe software-editor en plug-in-editor. Daarin ook allerhande, nieuwe import- en exportopties voor diverse sampleformaten.

Lees meer...

Nieuw OS voor KORG Pa700 en Pa700 Oriental

—- Besturingssysteem versie 1.1.0 voor de Pa700 en Pa700 Oriental —-

Lees meer...

Samplegeheugen voor Pa300 en HAVIAN 30

Bovenkant van de Pa300Voor de KORG Pa300 en de HAVIAN 30 is er samplegeheugen. De KORG pa600 en Pa900 hadden dit al, maar nu kan er ook 32MB geheugen in de Pa300 en HAVIAN 30 worden gereserveerd voor samples en sample libraries. Dit kan door middel van de nieuwe besturingssoftware V2.0.0. 

Lees meer...

KORG Pa4X Versie 1.1.1

Afgezien van een aantal bugs waarmee is afgerekend, zijn er ook verbeteringen doorgevoerd:

  • De standaardinstellingen voor de FX-processor in Song Play en in de Sequencer-modus zijn gewijzigd. Vergeet na het updaten niet de niet instellingen in te laden d.m.v. Factory Restore (alleen Global).
  • De interne harddisk gaat niet meer in de slaapstand wanneer de Pa4X wordt gebruikt. Dit om vertraging van specifieke handelingen te voorkomen. 

Opgeloste bugs:

  • In zeldzame gevallen werd het audiogedeelte niet volledig geïnitialiseerd en kon het instrument niet opstarten.
  • MP3-opnames kunnen nu alleen nog maar gestart worden wanneer alle noodzakelijke voorbereidingen zijn getroffen.

Het nieuwe besturingssysteem voor de KORG Pa4X vind je hier.

KORG USB-MIDI-driver

Om een KORG-apparaat succesvol aan een Windows- of Apple-computer te koppelen, heb je over het algemeen een driver nodig. Het is aan te bevelen de laatste versie daarvan te downloaden en op je pc of Mac te installeren. 

Lees meer...

KORG Pa4X OS-versie 1.2

Behalve dat er specifieke issues in het besturingssysteem zijn gecorrigeerd, is versie 1.2 voor de Pa4X voorzien van tal van verbeteringen die zullen bijdragen aan een nóg plezieriger gebruik.

Onder meer kan de gebruiker nu zelf PCM-data comprimeren, waardoor de geheugencapaciteit voor golfvormen twee keer zo groot wordt. Binnen de zoekfunctie vind je nu Pad, Voice Preset, Sample en Multisample. Er zijn nu 15 kwarttoonstoonladders, dat waren er 4. Er is een Fill Mode toegevoegd en je kunt nieuwe functies toekennen aan de slider, schakelaars en pedalen.

Alle veranderingen en verbeteringen zijn tot stand gekomen n.a.v. de ervaringen van de duizenden mensen die Pa4X hebben gebruikt in de korte periode sinds hij op de markt kwam. De genoemde features zijn slechts de meest opvallende en details kun je vinden in het addendum van de gebruiksaanwijzing.

KORG Pa4X OS-versie 1.2

   
Nieuw versturingssysteem + handleidingen voor gebruik en installatie; voor Windows + Apple.  Mac OSX-logo Windows-logo

KORG Songbook Editor V2.0

Het dispaly van de KORG HAVIAN 30

De SongBook Editor voor de Pa-serie en HAVIAN kreeg een update V2.0.

Belangrijkste eigenschappen van deze editor die draait onder Windows™:

  • ondersteunt nu ook de songbooks van de Pa4X, Pa3XLe en HAVIAN 30;
  • een nieuwe feature is de Song Remap-functie voor Styles en Pads;
  • toegevoegd is de functie om Keyboard Sets/STS te kopiëren;
  • compatibiliteit met Windows 10.
   KORG SongBook Editor V2.0

VOX Tone Room V1.1.2 voor Android

Logo van VOX Tone RoomDe VOX-app Tone Room voor Android krijgt een update. Met Tone Room en een pc, een Mac of een iOS- of Android-tablet/smartphone kun je de sounds van een VOX VXII of VT20X/40X/100X op een visueel zeer overzichtelijke manier bewerken. Voor Android is er nu V1.1.2.

Lees meer...

Sound Librarian voor KORG minilogue

minilogue waveform displayVoor de pc of Mac is er een librarian waarmee je de sounds van je KORG minilogue kunt beheren. Je kunt ze in het geheugen van de minilogue ordenen en onder meer back-ups maken op je computer.

Lees meer...

Back to Top